5x Welk fruit voor je huid?

5x Welk fruit voor je huid?

Iedereen heeft wel een favoriete gezichtscrème of behandeling, maar een mooie huid begint bij voeding van binnenuit. Oudere cellen worden voortdurend afgestoten en vervangen door jongere, en een constante aanvoer van belangrijke voedingsstoffen is essentieel om deze snelle groei te ondersteunen.

Optimaliseer je voeding door antioxidantrijke groenten en fruit, gezonde vetten uit vette vis en noten en een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. Antioxidanten? Vast wel eens over gelezen of gehoord. Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Oxidatieve stress ontstaat wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn of wanneer deze stoffen zich op ongewenste plekken in het lichaam bevinden. Maak een lekkere smoothie van onderstaand fruit voor een mooiere huid! 

 

1. Aardbeien 

Deze hebben een geweldige bron van antioxidanten. Vooral de vitamine C beschermd de huid tegen schadelijke vrije radicalen die de veroudering van uw huid kunnen versnellen. 

 

2. Bananen 

Bananen zijn rijk aan kalium, dat de huid kan helpen hydrateren. Kalium ondersteunt de celvernieuwing en brengt de pH-waarde in balans. Dit leidt tot een jongere, zachtere huid. 

 

3. Citroenen

Door het simpelweg aan je water of thee toe te voegen, kun je de donkere vlekken die door puistjes achterblijven, verminderen en krijg je ook een stralende huid.

 

4. Appels

Ze zijn de rijkste bron van appelzuur en het eten ervan kan je huidcellen vernieuwen, waardoor een gezondere en jeugdig ogende huid wordt bevorderd. 

 

5. Mango's 

Mango's kunnen je immuunsysteem versterken, dankzij hun overvloed aan vitamine A.
Het regelmatig eten van mango's kan helpen bij het bestrijden van acne en voor een heldere en mooie teint. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.