Trends & Ontwikkelingen in de Huidtherapie

  • Geplaatst op
  • Door Esther Venhoven
  • Geplaatst in Trends
  • 0
Trends & Ontwikkelingen in de Huidtherapie

De vraag naar huidtherapie blijft groeien over de hele wereld. De basis van huidtherapie is nog steeds het helpen van mensen met medische huidproblemen, van psoriasis tot huidkanker.

Trends in de huidtherapie

De vraag naar huidtherapie blijft groeien over de hele wereld. De basis van huidtherapie is nog steeds het helpen van mensen met medische huidproblemen, van psoriasis tot huidkanker.

Met een vergrijzende bevolking die meer dan ooit gezondheidsbewust is, zal deze expertise de komende jaren meer en meer in actie komen. En met een toegenomen aandacht voor het fysieke uiterlijk - in persoon en in de digitale wereld - is de cosmeticasector van de markt absoluut aan het exploderen. 

Acne

Acne is nog steeds de nummer één huidaandoening waarvoor mensen bij een huidtherapie aankloppen. Ongeveer 50 miljoen mensen per jaar hebben last van een of andere vorm van acne, en meer dan 80% van de mensen zal ten minste wat acne ervaren tijdens hun leven.

Kijk maar naar de wilde populariteit van "Dr. Pimple Popper." Acne is een hot topic en het is dan ook belangrijk ervoor te zorgen dat wij met onze praktijk kunnen laten ervaren wat er met een behandeling mogelijk is.
 

Statistieken in de huidtherapie

42% van de huidtherapie patiënten is ouder dan 60 jaar. 68% is ouder dan 40 jaar. 

Slechts 30% van de huidproblemen wordt uiteindelijk beoordeeld door een huidtherapie! Het blijkt dat de meeste mensen nog steeds naar hun primaire zorgverlener of het internet gaan als ze problemen met hun huid opmerken, terwijl doorgaans niet de meest korte weg is.

Atopische dermatitis is een van de meest voorkomende huidproblemen en Psoriasis is nog steeds een groot probleem voor miljoenen. Huidtherapeuten staan in de frontlinie van het helpen van mensen om deze frustrerende aandoening te begrijpen en er verlichting van te krijgen. Als u meer wilt weten hierover; neem dan contact op.

De behandelingen van huidkanker zijn nog steeds de meest uitgevoerde dermatologische procedures. Het goede nieuws is dat het 5-jarig overlevingspercentage voor melanoom 99% is. Als het wordt gezien voordat het zich verspreidt, natuurlijk. Als het eenmaal begint te uitzaaien, daalt dat aantal tot slechts 20%. Je kunt hier nooit genoeg aandacht aan besteden. Preventief that is!

Huidverzorgingsproducten

De wereldwijde markt voor huidverzorgingsproducten is ingesteld op meer dan 120 miljard dollar te bereiken in 2021. En dat is een van de bescheidener prognoses. Andere analisten zetten dat aantal dichter bij $140 miljard, sommige zelfs nog hoger. Mensen zijn op zoek naar goede huidverzorgingsproducten, en ze zijn bereid om ervoor te betalen. Natuurlijk, de concurrentie is sterk.

Er zijn kuuroorden, winkels en websites, maar ook huidtherapeutische  praktijken, waarbij bij de laatstgenoemde, de nadruk echt ligt op crèmes, serums en andere hoogwaardige verzorgingsproducten.

Kortom, wees kritisch en koop je producten niet op basis van de mooie verpakking, maar de mooie ingrediënten en het feit of het sustainable is. Kijk bijvoorbeeld rond bij ons assortiment of neem contact op.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.