Is regen slecht voor je huid?

Is regen slecht voor je huid?

De overgang van zon naar regen is niet door iedereen geliefd. De natuur vindt dit doorgaans heerlijk, maar wat doet regenwater met onze huid?

Sommige mensen denken dat de eerste regen van het seizoen echt gezond is voor onze huid en ons haar, maar er wordt veel gesproken over de schadelijke gevolgen door vervuilde lucht.

Dus, is regenwater slecht voor je huid?

Het regenwater komt uit de wolk die in de lucht zweeft. De wolken en het regenwater absorberen verschillende soorten atmosferische gassen. Het goede is dat wanneer de druppels jou raken, ze nog steeds in zuivere vorm zijn. Wanneer dit water meer extra chemische bestanddelen doorkruist dan normaal, kan het naar beneden komen als "zure regen". Zure regen is niet goed voor ons milieu omdat het gevaarlijke zuren bevat. Dit soort regen komt voor bij zwaar geïndustrialiseerde gebieden, waarvan wij er in Nederland niet veel meer hebben.

De pH-waarde van het regenwater wordt onevenwichtig. Chemische stoffen zoals zwaveldioxide en stikstofoxiden kunnen het zuivere regenwater aantasten. Je zou longproblemen kunnen voelen als je in contact komt met zure regen. Maar dit gebeurt niet altijd. Zure regen klinkt eng, maar het is niet schadelijk voor onze huid. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wandelen in een zure regen hetzelfde is als wandelen in de normale regen. Soms kan het schadelijk zijn voor planten en dieren, maar je wordt er niet ziek van.

 

Vergeet zon schade niet!

Als u weet dat uw huid gevoelig is en het regenwater uw huid kan kwetsen, dan kunt u uw huid beschermen. Er zijn verschillende soorten crèmes die kunnen werken als een bewaker voor uw huid, maar naast regen is vooral die fijne, warme, energie gevende zon de echte boosdoener en is een dagcrème met een SPF factor van 20 of hoger zeer raadzaam.

 

Met andere woorden, regenwater kan je alleen minimaal schaden als het zure regen wordt en je huid erg gevoelig is. Het is de zon waar je verdacht op moet zijn!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.