7x Onmisbare Mineralen voor de huid

7x Onmisbare Mineralen voor de huid

Je kent waarschijnlijk alle vitamines die je lichaam nodig heeft om een ​​gezonde, jeugdige, stralende huid te behouden, maar hoe zit het met essentiële mineralen voor de gezondheid van de huid?
Mineralen maken deel uit van elke levende cel van het lichaam en werken samen om een ​​groot aantal lichaamsfuncties op te bouwen en te reguleren. Het zijn in feite de bougies die onze motoren draaiende houden.
 
       1  Calcium

We weten allemaal hoe belangrijk een ruime calciuminname is voor gezonde tanden en botten, maar het is ook een essentieel mineraal dat de gezondheid van de huid ten goede komt. Het menselijk lichaam bevat meer calcium dan enig ander mineraal - ongeveer 90% van onze botstructuur bestaat eruit. Het speelt een belangrijke rol bij het bieden van stevigheid en elasticiteit voor zowel de huid als alle weefsels en cellen van het lichaam. Calciumrijk voedsel kan ook acne afschrikken. Een calciumtekort leidt tot een kwetsbare en dunne huid, haaruitval, zwakke botten en broze nagels. Zwangere en borstvoeding gevende vrouwen hebben meer nodig omdat de calciumreserves van de moeder op deze momenten worden aangesproken. Als u uw algehele huidgezondheid wilt verbeteren, dan is calcium een must.

 

Voedingsbronnen: sesamzaad, kelp, boerenkool, waterkers, peterselie, kikkererwten, zuivelproducten, bonen, noten (vooral amandelen, hazelnoten en pistachenoten), sardines, bladgroenten, verrijkt sinaasappelsap.

Te veel frisdrank, alcohol, rood vlees en koffie kunnen een calciumtekort veroorzaken, evenals stress.

 

 

       2  Zinc

Zink is een van de belangrijkste genezende mineralen voor de gezondheid van de huid en is vooral belangrijk voor mensen met acne. Zink regelt de productie van olie in de huid en helpt bij het beheersen van enkele van de hormonen die acne kunnen veroorzaken. Er wordt ook aangenomen dat het antioxiderende eigenschappen heeft om te beschermen tegen vroegtijdige veroudering van de huid en spieren. Zink helpt ook om de huidgenezing na een blessure te versnellen en is zeer gunstig voor alle delen van het immuunsysteem. Het is nodig om alcohol af te breken, dus drinken leidt tot een tekort. Dit is de reden waarom na een zware nacht drinken uw huid er dof uitziet en uw gezicht er vermoeid uitziet.

 

Voedingsbronnen: paranoten, amandelen, cashewnoten, hazelnoten, walnoten, rijst, gerst, zonnebloempitten, rogge, sesamzaad, olijven, mager vlees, gekookte gedroogde bonen (peulvruchten), zeegroenten, verrijkte granen, sojaproducten en erwten. Vergeet niet om granen, noten en zaden een nacht in water te laten weken voordat u ze eet, om het fytinezuur vrij te maken dat de zinkabsorptie kan verstoren.

 

 
       3  Koper

Koper komt de huid ten goede doordat het de productie van collageen en elastine te bevordert, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Koper helpt ook om de functie van antioxidanten (zoals selenium, hieronder) te verbeteren, die de huid helpen beschermen tegen oxidatieve schade. Koper werkt samen met vitamines en zink om te helpen bij de aanmaak van elastine, een eiwit dat de huid soepel houdt. Koper is ook nodig om het aminozuur tyrosine om te zetten om haar- en huidpigment te bevorderen.

 

Voedingsbronnen: zonnebloempitten, sesamzaad, paranoten, hazelnoten, walnoten, pistachenoten, cashewnoten, pecannoten, kokos, champignons en sojabonen. 

 

 

       4  Selenium

Selenium is een van de essentiële mineralen voor de gezondheid van de huid, een sterke antioxidant die belangrijk is voor het behoud van de elasticiteit en flexibiliteit van de huid. Sommige onderzoeken suggereren dat selenium gezondheidsvoordelen heeft die kunnen helpen beschermen tegen huidkanker, omdat het de huid beschermt tegen UV-schade.

 

Voedingsbronnen: paranoten, vis en kip.

 

 

       5  Kalium

Kalium helpt, samen met natrium, de hoeveelheid water in de lichaamscellen te reguleren, dus een tekort aan kalium in de voeding kan leiden tot een droge huid en andere huidaandoeningen. Kalium is een elektrolyt, wat betekent dat het een elektrische lading bevat, die nodig is om cellen normaal te laten functioneren. De meeste mensen krijgen voldoende kalium binnen via hun dagelijkse voeding, maar als je last hebt van diarree of veel vocht hebt verloren door transpiratie, kan het zijn dat je elektrolytpoeder moet nemen om je voorraad bij te vullen. De gezondheidsvoordelen van kalium zijn essentieel voor de huidverzorging, samen met het handhaven van een goede algehele gezondheid, maar probeer te vermijden dat u de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden overschrijdt.

 

Voedingsbronnen: bananen, sinaasappels, melk, zemelen, kiwi's, limabonen en linzen.

 
       6  Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor de gezondheid van de huid, botten, tanden, haar en spieren, en het helpt het zenuwstelsel soepel te laten werken. Een magnesiumtekort kan de veroudering van de huid versnellen. Toegevoegd aan huidverzorgingsproducten, komt het de huid ten goede door de elasticiteit van de huid te behouden. Het eten van fastfood en het drinken van frisdrank en te veel alcohol kan het magnesium in het lichaam snel uitputten en uitlogen. 

 

Voedingsbronnen: kastanjes, paranoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten, kokos, walnoten, boekweit, gerst, bruine bonen, limabonen, rode biet, spinazie, dadels, linzen, zilvervliesrijst en tarwekiemen.

 

 

       7  Silicium

Silicium is een sporenmineraal dat helpt bij het versterken van het bindweefsel van uw lichaam - spieren, pezen, haar, ligamenten, nagels, kraakbeen en botten - en is een essentieel onderdeel van het behoud van een gezonde huid. Een tekort aan siliciumdioxide kan ertoe leiden dat de huid zijn elasticiteit verliest, wat resulteert in vroegtijdige veroudering en een langzamere genezing van huidwonden. Om de snelheid van wondgenezing te versnellen, samen met het verbeteren van de gezondheid van de huid, het haar en de gezondheid van de botten, kunt u silicium het beste combineren met zink.

 

Voedingsbronnen: prei, bonen, kikkererwten, aardbeien, komkommer, mango, selderij, rabarber.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.