4 ingrediënten tegen een droge huid

4 ingrediënten tegen een droge huid

Last van een droge trekkerige huid? Zeker nu je je handen zo vaak moet wassen. De huidbarrière wordt flink verstoord door al dat wassen en het is belangrijk een goede crème aan te brengen zodat de balans weer in evenwicht wordt gebracht. Hier lees je over 4 ingrediënten die goed zijn tijdens de dagelijkse verzorging van je huid bij een verstoorde vochtbalans.

1 UREA/UREUM

Ureum is een lichaamseigen stof die geproduceerd wordt door de lever bij eiwitstofwisseling. Het lichaam zet deze stof in bij de vochtregulatie (nieren). Het teveel aan ureum wordt door de nieren uitgescheiden in urine. 

Urea wordt vaak gebruikt voor de behandeling van atopische (neiging tot allergische) huidaandoeningen, waarvan één van de belangrijkste verschijningsfactoren een droge huid is. Het wordt in laboratoria nagemaakt en heeft als functie: vocht vasthouden. Ideaal dus voor de uitgedroogde huid. Voor een fijne bodymilk klik hier. Deze lotion heeft 5% ureum met daarnaast ook een hoge dosering glycerine. 

 

2 HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is ook een van de stoffen die ons lichaam zelf aanmaakt. Het kan tot 1000 maal het eigen volume aan vocht vasthouden. Het is om deze reden een super ingrediënt (in een crème) om de vochtbalans te herstellen. Dit serum heeft een flinke dosis hyaluronzuur. Als het ingrediënt hoog op de ingrediëntenlijst staat, betekent dit dat er een hoog percentage aan werkzame stof in zit!

 

3 GLYCERINE

Zie Glycerine als een spons die water naar de buitenste huidlaag, het oppervlak, toetrekt. Glycerine kan daarnaast water aantrekken uit diepere huidlagen of zelfs uit de lucht halen, mocht je je in een vochtig klimaat bevinden. Hiernaast vertraagt Glycerine de verdamping van vocht op het huidoppervlak, hierdoor blijft je huid beter gehydrateerd. Kijk hier voor een fijne handcreme met 30% glycerine.

 

4 PANTHENOL (VIT. B5)

Als laatst heeft Panthenol het vermogen om vocht aan te trekken. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van panthenol leidt tot een versterkte huidbarrière en een verhoging van de hydratatie van de huid. Daarnaast is gebleken dat Panthenol werkt bij een droge en geïrriteerde huid. 91.5% van de mensen zagen een verbetering van de droge en geïrriteerde huid. Kijk hier naar een serum waar veel Panthenol in zit, maar ook Glycerine en Hyaluronzuur. Echt een toppertje voor de droge huid!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.